دوربین مداربسته آیریویژن
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

0 تا 100 کدک دوربین مدار بسته

کدک دوربین مداربسته

اگر زمانی را صرف ویرایش یا خروجی گرفتن ویدیوهای دوربین مدار بسته کنید با اصطلاح کدک مواجه خواهید شد. از آن جایی که تعداد آن ها بسیار زیاد است و تشخیص تفاوت بین آن ها دشوار است، ما مهم ترین آن ها را برای شما جمع آوری کرده ایم.ما در این مقاله میخواهیم درباره ی نحوه ی عملکرد کدک دوربین مداربسته و جدیدترین کدک های دوربین مدار بسته با شما صحبت کنیم. همراه ما بمانید.

برای خرید عمده دوربین مدار بسته آیریویژن تماس بگیرید

 

برای خرید عمده دوربین مدار بسته آیریویژن تماس بگیرید

کدک چیست؟

co/dec مخفف کدگذار و رمزگشا است. از آن جایی که فایل های ویدیویی حجم زیادی دارند، شما نیاز دارید که حجم آن ها را پایین بیاورید. کدک رمزگذاری می کند و داده ها را ذخیره یا ارسال فشرده سازی می کند. کدک یک کد کامپیوتری است که هر زمان یک فایل توسط یک نرم افزار فراخوانی می شود، عملکرد خود را انجام می دهد. به طور کلی کدک یک فرایند مبتنی بر سخت افزار یا نرم افزار میباشد که حجم بسیاری از داده ها را فشرده و از حالت فشرده خارج می کند.

 هنگامی که فیلم توسط دوربین مداربسته گرفته می شود، فشرده سازی آن برای صرفه جویی در پهنای باند و فضای ذخیره سازی ضروری است. بهتر است بدانید دستگاه ضبط دوربین NVR فایل های ویدیویی شما را کوچک تر می کند به همین دلیل شما می توانید ویدیوهای بیشتری را روی هار دیسک ذخیره کنید.

دستگاه ضبط دوربین مدار بسته سیگنال ها را از آنالوگ به دیجیتال تبدیل می کند و از یک الگوریتم کدک دوربین مدار بسته که اطلاعات غیر ضروری را تا حد ممکن حذف می کند استفاده می کند و ویدیوها را فشرده می کنند.

دستگاه ضبط NVR وظیفه ی دیجیتالی کردن و فشرده سازی کردن ویدیوها را بر عهده دارد و ویدیوها را مستقیما به IP دوربین می فرستد تا روی هارد دیسک ذخیره شود.

 

۳ نوع کدک دوربین مداربسته
۳ نوع کدک دوربین مداربسته

 

معرفی 3 نوع کدک دوربین مداربسته

کدک ها به طور کلی به سه دسته ی صوتی، تصویری و ویدیویی تقسیم می شوند. جدیدترین کدک های انواع دوربین مداربسته بسته عبارت اند از:

کدک دوربین مداربسته H.264

جدید ترین و کارآمدترین کدک فشرده سازی ویدیو کدک های H.264 می باشد که با گرفتن گروه های کوچک فریم ها و ارزیابی آن ها باهم این فشرده سازی را انجام می دهد و محتوای تکراری را که در هر فریم بدون تغییر ظاهر می شود را حذف می کند.

کدک دوربین مدار بسته MJPEG

این نوع کدک با ارزیابی هر فریم از ویدیو، فشرده سازی را انجام می دهد، ممکن است قبلاً با فرمت فایل JPG یا JPEG آشنایی داشته باشید؛ زیرا عکس ها در این فرمت ذخیره می شوند. Motion JPEG (MJPEG) مخفف فرمت رسمی تر JPEG است. هر فریم از ویدئو، قبل از ارسال به گیرنده توسط این کدک، تجزیه و تحلیل و فشرده می شود. برای ایجاد توهم سرعت، عکس‌ های JPEG به سرعت روی هم چیده می ‌شوند.

کدک MPEG4

این نوع کدک مانند کدک قبلی فریم ها را به تصاویر کامل و جزئی رمزگشایی می کند، اما برخلاف MJPEG، منحصراً با تصاویر کامل سروکار دارد. در اکثر موارد، MPEG-4 بخش هایی را که حرکت نمی کنند، حفظ خواهد کرد. پس از دریافت، تمام قطعات را در یک کل واحد و منسجم یکپارچه می نماید. از آنجایی که تعداد عکس ‌های زیادی برای جمع ‌آوری وجود ندارد، حجم دانلود نیز کاهش می ‌یابد.

چرا فشرده سازی ویدیوها مهم است؟

فشرده سازی ویدیو زمانی که سیستم های نظارت تصویری شما دارای محدودیت های پهنای باند و ذخیره سازی باشد، ابزار ارزشمندی به شمار می رود، زیرا فایل های ویدیویی اگر طولانی باشند یا با وضوح کامل ضبط شده باشند، حجم بسیاری را اشغال می کنند. البته باید به این نکته نیز توجه کنید اگر ویدیوی شما بیش از حد فشرده شود، کیفیت تصویر شما ممکن است بسیار پایین بیاید.

فشرده سازی ویدیوها به دو دلیل اصلی مهم هستند :

  • فضای کمتری را اشغال می کنند.
  • ارسال فایل های رسانه ای را آسان می کنند.

تفاوت کیفیت تصاویر در کدک‌های MJPEG و H.264

کیفیت تصاویر در کدک‌های MJPEG و H.264 می‌تواند تفاوت‌هایی داشته باشد. در ادامه به برخی از تفاوت‌های اساسی کیفیت تصاویر در این دو کدک پرداخته‌ایم:

کیفیت تصویر

– در کدک MJPEG: کیفیت تصاویر به دلیل استفاده از فشرده‌سازی تک تک فریم‌ها بالا است. هر فریم به صورت مستقل و بدون تبدیل داده‌ها ذخیره می‌شود که باعث حفظ کیفیت بالا می‌شود.
– در کدک H.264: این کدک از فشرده‌سازی با استفاده از فریم‌های کلیدی و فریم‌های پیش‌بینی‌شده (I-frame، P-frame و B-frame) استفاده می‌کند. کیفیت تصاویر در این کدک نیز خوب است، اما ممکن است کمی نسبت به MJPEG کاهش یافته باشد.

حجم فایل‌ها

– در کدک MJPEG: حجم فایل‌ها به دلیل ذخیره‌سازی تک تک فریم‌ها بسیار بالاست. به همین دلیل، فضای بیشتری برای ذخیره تصاویر نیاز دارید.
– در کدک H.264: حجم فایل‌ها به دلیل استفاده از فشرده‌سازی بسیار کمتر است و معمولاً کم‌ترین فضای ممکن برای ذخیره تصاویر را به‌خود اختصاص می‌دهد.

پهنای باند مورد نیاز

– در کدک MJPEG: نیاز به پهنای باند بالاتری برای انتقال تصاویر دارد؛ زیرا هر فریم به صورت جداگانه انتقال می‌شود.
– در کدک H.264: پهنای باند مورد نیاز برای انتقال تصاویر به‌دلیل استفاده از فشرده‌سازی کمتر است و امکان انتقال تصاویر با کیفیت بالا با استفاده از پهنای باند کمتر وجود دارد.

توجه: هر کدک مزایا و معایب خود را دارد و انتخاب بهترین کدک بستگی به نیازها و پیشرفت‌های فناوری موجود دارد. برای اطمینان از انتخاب مناسب‌ترین کدک، بهتر است با تامین‌کنندگان دوربین مداربسته یا متخصصان فنی مشورت کنید.

 

نحوه کارکرد کدک دوربین مداربسته
چگونگی کارکرد کدک ها

 

کدک ها چگونه کار می کنند؟

کار اصلی یک کدک دوربین مدار بسته تبدیل داده و کپسوله سازی برای انتقال در یک شبکه است. کدک‌های صوتی و تصویری هر دو از یک الگوریتم نرم‌افزاری استفاده می‌کنند که یا بر روی یک پردازنده مشترک یا در سخت‌افزار بهینه‌سازی شده اند. اکثر گوشی های هوشمند نیز سخت افزار بهینه سازی شده ای برای پشتیبانی از کدک های ویدئویی ارائه می دهند.

نوع اول کدک ها فایل های کوچکتری با کیفیت قابل قبولی ایجاد می کنند، اما ویرایش آنها دشوارتر است و نوع دوم آن ها فایل هایی با کیفیت بالاتری را ایجاد می کنند اما فضای بیشتری را نیز اشغال می کنند. این کاملا” به انتخاب شما بستگی دارد که کدام نوع از کدک را استفاده کنید.

آیریویژن

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

3 پاسخ

  1. دوربين مدار بسته ي قيمت مناسب داريد
    براي اداره ميخوام چنتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *